Bbq/grill restaurants Alphen Aan Den Rijn

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een plaats in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, aan de Oude Rijn. Een inwoner van Alphen aan den Rijn wordt Alphenaar genoemd. Het meest unieke aan Alphen aan den Rijn is misschien wel de ligging. Midden in het Groene Hart van de Randstad, maar met alles dichtbij. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht bereikt u binnen dertig minuten per auto.

Alphen aan den Rijn kent op korte afstand van elkaar een verscheidenheid aan culturele instellingen, die alle zijn gelegen in of nabij het centrum. Twee bioscopen met drie en vier filmzalen, vrijwel tegenover elkaar, maar ieder aan hun eigen zijde van de Alphense brug gelegen. Voor de liefhebbers is er daarnaast nog het Filmhuis In Park Rijnstroom, waar - in een lokaal van een vroegere school - door vrijwilligers bijzondere films worden vertoond voor een klein publiek.

Kleinschalige en soms ook experimentele theatervoorstellingen worden gegeven in een voormalige kerkzaal in Park Rijnstroom. In deze zaal werd de basis gelegd voor het huidige theater Castellum, waar grote voorstellingen worden gegeven in twee zalen met 300 en 750 plaatsen.

Twee musea telt Alphen na de fusie met de gemeenten Boskoop en Rijnwoude. Archeon in de wijk Kerk en Zanen en het Boomkwekerijmuseum in Boskoop. Archeon is het onderkomen voor het archeologiehuis, waar vondsten uit de provincie worden tentoongesteld en het Boomkwekerijmuseum geeft een beeld van de ontwikkeling van de boomkwekerij door de eeuwen heen.

Alphen aan den Rijn is een leuke stad om te winkelen of een dag in door te brengen. Wilt u even uitrusten, dan kunt u een lekker drankje drinken nemen op een van de uitnodigende terrassen of in een van de gezellige gelegenheden, die Alphen kent. Ook om de kleine of grote trek te stillen zijn er vele restaurants, waar u uitstekend kunt eten. Voor ieder wat wils.

Resto.nl biedt u een ruime keuze aan restaurants in Alphen aan den Rijn tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.nl een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Alphen aan den Rijn online boeken!