Tollius

Utrechtseweg 42 - 3818 AMERSFOORT | Toon telefoonnummer

Overzicht

Over restaurant Tollius

Sinds 1992 zit achter de rode voordeur op de Utrechtseweg 42 restaurant Tollius.
Vanaf het begin hebben wij ons laten inspireren door wat er gaande is in de (culinaire) wereld en hebben dit op onze manier vertaald naar het restaurant. Wat altijd blijft is de intieme sfeer.

Jullie worden hartelijk en enthousiast ontvangen door ons jonge team. Zij zorgen voor een ongedwongen sfeer en met hun kennis van zaken geven ze je graag advies. Bijvoorbeeld over onze uitgebreide wijncollectie. De hoofdmoot van onze wijnkaart bestaat uit klassieke wijnen uit Italië, Frankrijk en Spanje. Ook de nieuwe wereld komt ruimschoots aan bod, dus zoek samen met onze sommelier een mooie fles uit en ontdek hoe deze zich bij de verschillende gerechten ontwikkeld.

Uit de keuken komen gerechten op mooie schalen op tafel, wij geloven namelijk dat er niks mooiers is dan het delen van eten. Pure smaken en verrassende combinaties is wat je bij ons kan verwachten. Het menu wisselt regelmatig, waarbij wij inspiratie vinden in onze omgeving, tijdens reizen, in boeken en laten we ons vooral leiden door wat we zelf erg lekker vinden.

Bij mooi weer kun je bij ons in de tuin eten. Een verborgen terras dat je een vakantiegevoel bezorgd.
Voor private dining kun je terecht in onze wijnkelder, waar tussen de trots van onze sommelier een knusse houten tafel staat. Gezellig met vrienden of juist rustig zakelijk. Kom gerust een kijkje nemen!
Heb je meer ruimte nodig? Bijvoorbeeld voor een feestelijke gelegenheid of een zakelijk diner? We hebben ruimte genoeg voor grotere gezelschappen en het restaurant kan ook exclusief gereserveerd worden.

In de zomer werken we voornamelijk met groenten uit eigen tuin. Deze tuin ligt in Barchem bij ons hotel, de Lochemse Berg. Deze groenten zijn biodynamisch gekweekt en we oogsten ze zelf samen met onze collega¿s van Perron 4/5 op station Amersfoort.

Ook voor een diner of feest op locatie kun je bij ons terecht. Wij verzorgen graag de catering. Van een 3 gangen menu voor 20 personen tot een walking dinner voor 300 personen. Wij regelen het allemaal met veel plezier voor je. Bij ons geen standaard arrangementen, maar alles op maat gemaakt naar jouw wensen.

Restaurant Tollius is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 16:00 uur voor een glas wijn met lekkere hapjes. Vanaf 18:00 uur serveren wij het diner.
Woensdag tot en met zaterdag kun je bij ons ook terecht voor de lunch. Wel graag 24 uur van tevoren reserveren.

facebook

Extra info

Name: Tollius
Adres: Utrechtseweg 42 - 3818 AMERSFOORT
Bellen: Toon telefoonnummer033 465 17 93
Gesloten op: Zondag, Maandag
Betaalwijze: American Express, Master Card, Visa

Faciliteiten en services

Faciliteiten: Terras, Tuin