Restaurants Amersfoort

Amersfoort

Amersfoort is een stad in het oosten van de Nederlandse provincie Utrecht.

Wist je dat er wel meer dan 350 monumenten in Amersfoort zijn? Maak een ontdekkingstocht aan de hand van een wandeling en laat je verrassen door diversiteit aan gebouwen en architectuur. Het stadsgebied werd vroeger beschermd met een stenen muur met land- en waterpoorten. Hiervan zijn de overblijfselen nog te zien, zoals de Muurhuizen, de Kamperbinnenpoort en de Koppelpoort. Boven op de toren is te zien hoe de stad opgebouwd is.

De historische stad heeft maar liefst vier parken en wordt omringd door schitterende natuurgebieden en dat maakt haar ligging uniek. Het vele groen wordt goed onderhouden en het is een groot genot om langs bijvoorbeeld de stadswallen te lopen of te fietsen of een kijkje te nemen bij het Koetshuis in Park Randenbroek. Iets verderop ligt Park Schothorst, te combineren met een bezoek aan de middeleeuwse boerderij.

Fietsen, zwemmen, varen, bowlen, golfen of wandelen: voor wie op zoek is naar sportievere activiteiten is er ook meer dan genoeg te doen in Amersfoort en omgeving. Het gebied in en rondom Amersfoort is zeer afwisselend: stad, bossen, weiland, heide, duinen, heuvels en water. Je kunt er heerlijk fietsen, wandelen en varen. Steppen, klimmen, golfen en zwemmen, behoren ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je bowlen, lasergamen en nog veel meer.

Er zijn zeer veel lekkere restaurants in Amersfoort te vinden, van Hollands eten tot ver over de grens. Lekker wokken, een pizza, tapas of gewoon een lekker stukje (biologisch) vlees of vis van de grill, keuze genoeg. Ben je vegetarisch? Ook daaraan is gedacht en anders staat er altijd wel iets op de kaart. Reserveer alvast een plekje in één van de heerlijke restaurants die Amersfoort rijk is.

Resto.nl biedt u een ruime keuze aan restaurants in Amersfoort tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.nl een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Amersfoort online boeken!