Restaurants Eindhoven

Restaurant Welp

Internationaal, Frans-Internationaal, Belgisch

High Wine

5611 EINDHOVEN

Plein 4

Internationaal, Wereldkeuken

High Wine

5611 EINDHOVEN

Ming's Restaurant

Aziatisch, Cantonese, Japans

5611 EINDHOVEN

Eindhoven

Eindhoven is een gemeente in het zuiden van Nederland, in de provincie Noord-Brabant. Wie Eindhoven zegt, zegt Philips. De jarenlange band tussen Eindhoven en Philips (gloeilampenfabrikant) heeft veel opgeleverd voor de stad. Denk hierbij aan de High Tech Campus Eindhoven en de sportclubs (bv het Philipsstadion waar PSV zijn thuiswedstrijden speelt) die mede dankzij dit bedrijf tot de beste van Nederland behoren. Veel van de bezienswaardigheden in Eindhoven hebben op één of andere manier nog wel te maken met het lange verleden van de stad met Philips. Soms zijn het gebouwen die met steun van het concern gebouwd of het zijn juist stukken van de stad die verlaten zijn door Philips en nu een nieuwe invulling gekregen hebben.

In de stad zijn er een aantal schitterende bezienswaardigheden te vinden. Denk hierbij aan de nieuw ontwikkelde wijk Strijp-S, het herontwikkelde plein 18 september en de Sint Catherinakerk. Er zijn in de stad ook tal van interessante musea te vinden: het Eindhoven museum waar je alles te weten komt over het leven in de prehistorie en de middeleeuwen, het museum over Philips dat gevestigd is in de eerste gloeilampenfabriek van het bedrijf en het bekendste museum van Eindhoven, het Van Abbemuseum. In dit museum voor moderne en hedendaagse kunst hangen enkele kunstwerken van de bekendste kunstenaars van deze tijd.

Het aantal parken, musea, kunstobjecten en historische bezienswaardigheden zorgen voor een levendige en gezellige stad waar veel te doen en te beleven is. Ook de vele cafés en restaurants zorgen voor het gezellige karakter van de stad. De uitgaansstraat van Eindhoven is Stratumseind. Dit is de langste caféstraat van Nederland, er zijn meer dan vijftig kroegen, cafés en discotheken te vinden.

Resto.nl biedt u een ruime keuze aan restaurants in Eindhoven tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.nl een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Eindhoven online boeken!