Tapas/mezze restaurants Helmond

Tapasbar La Mariposa

Tapas, Tapas/Mezze, Spaans

5701 HELMOND

Helmond

Helmond is een historische stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Kenmerkend voor de stad Helmond is een verleden van metaal- en textielindustrie. De straatnamen die op -wal eindigen duiden op de voormalige omwalling van de vestingstad Helmond, waar het veertiende-eeuwse kasteel onderdeel van was. Helmond is een bloeiende stad middenin het groen met mooie architectuur, een prachtig kasteel, leuke winkels, kunst op straat en heerlijke terrasjes aan het water.

Bezienswaardigheden in Helmond: het Kasteel Helmond, de Kubuswoningen (ontworpen door Piet Blom), Theater ¿t Speelhuis, het Warande Park bij de Helmondse Goudkust, het Robustelly-Smits orgel in de Sint-Lambertuskerk en nog zo veel meer.

Voor de museumliefhebber heeft Helmond ook een ruim aanbod aan musea. Het Gemeentemuseum van Helmond bevindt zich deels in het Kasteel Helmond, en deels in de Boscotondohal. Dit museum bevat voorwerpen uit de geschiedenis van Helmond en tevens een kunstcollectie met als thema: Mens en Werk. De Stichting Industrieel Erfgoed bevindt zich aan de Kanaaldijk, hier was het merendeel van de belangrijkste bedrijven gevestigd. In dit museum worden voorwerpen en producten getoond die met de veelzijdige industriële geschiedenis te maken hebben: Textielstoffen, pompen, moeren en machines. Het Jan Visser Museum bevindt zich aan de Keizerin Marialaan van Helmond en bevat voorwerpen die betrekking hebben op de Helmondse geschiedenis en op het vroegere plattelandsleven, zoals gereedschappen.

Op het gebied van eten en drinken kun je voor van alles terecht in Helmond. Zin in verse pasta, Hollandse kost of tapas? De restaurants beschikken over een gevarieerde keuken, van Indisch, Spaans tot aan Grieks. Uitgaan in Helmond? Bezoek bijvoorbeeld het Havenplein en de Markt in het Centrum van Helmond. Of geniet van een avondje uit in de bioscoop of een van de theaters of muziekpodia in de stad.

Resto.nl biedt u een ruime keuze aan restaurants in Helmond tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.nl een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Helmond online boeken!