Engels restaurants Leiden

Garden Restaurant (Holiday Inn Leiden)

Hollands, Biologisch, Italiaans, Internationaal, Engels

2332 LEIDEN

Leiden

Leiden is een stad in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Leiden telt ruim 2800 monumentale gebouwen en bezienswaardigheden waarvan een groot deel vrij toegankelijk is. Gebouwen als de Burcht, het Leidse Stadhuis, de Pieterskerk, het Academiegebouw van de Universiteit Leiden, de Stadsgehoorzaal Leiden, de Schouwburg Leiden en het Gravensteen maken Leiden tot een stad die u echt een keer gezien moet hebben. Vrijwel de hele gehele binnenstad van Leiden is monumentaal erfgoed waardoor u, als u binnen de singels blijft, de meeste monumenten op loopafstand van elkaar kunt bereiken.

Leiden heeft maar liefst vijftien museums, dat betekent een ware schat aan natuur, kunst en cultuur, middenin de binnenstad! Zo kunt u een mooie wandeling maken in de Hortus Botanicus Leiden, meer te weten komen over het menselijk lichaam in Museum Corpus Leiden en Museum Boerhaave Leiden, alles leren over Philipp Franz von Siebold en zijn connecties met Japan en Leiden in het Sieboldhuis Leiden, u verdiepen in de geschiedenis van de Leidse lakenindustrie in Museum De Lakenhal Leiden, dinosaurussen bekijken in Museum Naturalis Leiden of oog in oog staan met levensechte mummies in het Rijksmuseum van Oudheden Leiden. Kortom: Leiden is een ware schat aan musea.

Leiden is een waar culinair paradijs, dat blijkt ook wel uit de grote hoeveelheid restaurants die in Leiden aanwezig zijn en de diverse culinaire festivals die in de stad worden georganiseerd. Uit eten in Leiden is mogelijk in iedere prijsklasse, ook alle denkbare keukens zijn vertegenwoordigd. Naast het feit dat u heerlijk uit eten kunt gaan in Leiden zijn veel restaurants en andere eetgelegenheden gevestigd in prachtige monumentale gebouwen, wat zeker bijdraagt aan uw culinaire belevenis in de stad Leiden.

Resto.nl biedt u een ruime keuze aan restaurants in Leiden tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.nl een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Leiden online boeken!