Restaurants Nieuwegein

Nieuwegein

Nieuwegein is een plaats in de Nederlandse provincie Utrecht, ten zuiden van de stad Utrecht.

Nieuwegein biedt tal van bezienswaardigheden. Het dorp Vreeswijk heeft een opvallend groot aantal bouwwerken op het gebied van de waterstaat en wordt daarom ook 'het dorp met de sluizen' genoemd. De oude dorpskom van Oud-Vreeswijk heeft de status van 'beschermd dorpsgezicht' en telt veel rijksmonumenten, zoals de Nederlands-hervormde kerk.

De Museumwerf Vreeswijk richt zich geheel op de restauratie, reparatie en het onderhoud van oude binnenvaartschepen. De Oudheidskamer is gevestigd op Fort Vreeswijk en is het gehele jaar door geopend. Er is een permanente tentoonstelling te zien over de historie van de scheepvaart en het leven en werken in Vreeswijk. De Prinses Beatrixsluis Vreeswijk is van oudsher een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart tussen Amsterdam en de Rijn en Amsterdam en Rotterdam geweest. Ter vervanging van de oude sluis van vreeswijk en later van de sluis aan de handelskade is in 1938 de Prinses Beatrixsluis in gebruik genomen.

Resto.nl biedt u een ruime keuze aan restaurants in Nieuwegein tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.nl een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Nieuwegein online boeken!