Restaurants Tilburg

Polly Maggoo

Grill, Internationaal, BBQ/Grill, Amerikaans

5038 TILBURG

Gasterij de Gelegenheid - Tilburg

Nederlands, Internationaal, Hollands

Laat u zich eens verrassen !!!

5045 TILBURG

Havana Tilburg

Frans-Internationaal, Cubaans, Special Cocktail

5038 TILBURG

Shinzo Sushi Lounge & Grill

Grill, BBQ/Grill, Japans, Sushi

5017 TILBURG

Tapasbar Manana

Tapas/Mezze, Tapas, Spaans

5038 TILBURG

Tilburg

Tilburg is een stad in Noord-Brabant.

De architectuurliefhebber komt zeker en vast aan zijn trekken in Tilburg. De stad kenmerkt zich door een mengeling van oude - vaak industriële - monumenten en moderne architectuur. De meeste van de industriële monumenten stammen uit de tijd van de textielindustrie en hebben nu een andere bestemming gekregen: het Duvelhok is een voormalige katoenspinnerij en biedt nu atelierruimte aan professionele kunstenaars, de Lancierskazerne deed dienst als wollenstoffenfabriek maar nu is het Regionaal Historisch Centrum in het gebouw gevestigd.

Het culturele aanbod in Tilburg is zeer uitgebreid. Dit heeft onder andere te maken met het culturele onderwijs in Tilburg: de Rockacademie, de musicalopleiding en de dansacademie. Maar ook de musea in Tilburg staan hoog aangeschreven. Enkele culturele must sees: het Audax Textielmuseum heeft niet alleen een uitgebreide collectie, maar is ook een bedrijf waar de textielmachines draaien en produceren, het Museum De Pont toont hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland, het Natuurmuseum Brabant heeft een bijzondere collectie, gericht op de natuur. In de stad wordt vaak kunst in de openbare ruimte geïntegreerd, bijvoorbeeld straatverlichting, zitmeubelen of electriciteitscabines.

De waterliefhebber kan in Tilburg zelf het water op¿ In de Piushaven kan je terecht om varend en of dobberend van het Tilburgse water te genieten. Je kunt in beweging, de natuur beleven, drijvend een boekje lezen, een terrasjemee pikken of zelf een picknickmand meenemen.

Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en Bourgondisch tafelen. Tilburg heeft een overvloed aan restaurants, eetcafé's en kroegen. In de stad zijn vijf gebieden die mogen worden betiteld als uitgaansgebied, met (eet)cafés, dancings en restaurants: het Piusplein, de Heuvel, de Korte Heuvel, de Stadhuisstraat en de Oude Markt.

Resto.nl biedt u een ruime keuze aan restaurants in Tilburg tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.nl een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in Tilburg online boeken!