Wok restaurants S-hertogenbosch

's-Hertogenbosch

`s-Hertogenbosch is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. 's-Hertogenbosch is vier keer verkozen tot Meest Gastvrije Stad van Nederland, in 2010, 2011, 2012 én 2013! Gezelligheid en gastvrijheid, daar draait het om in deze stad.

's-Hertogenbosch is de officiële naam van de stad. In spreektaal wordt meestal Den Bosch gebruikt. Dat betekent 'het bos van de hertog'. In 1185 verleende deze hertog stadsrechten en de bijbehorende handelsprivileges. Om vreemde legers en plunderaars buiten te houden, werden rond veel steden muren gebouwd. Later verschenen er ook aarden wallen en bastions. In 's-Hertogenbosch zijn daar nog grote delen van terug te vinden.

De oudste plek in het hart van 's-Hertogenbosch is de driehoekige markt. Rondom dit plein bevond zich de vroegste ommuring. 's-Hertogenbosch kent een rijke historie. Binnen de stadsmuren heeft 's-Hertogenbosch haar middeleeuwse structuur grotendeels behouden. De laatgotische Sint-Janskathedraal, het classicistische stadhuis en het oudste bakstenen huis `De Moriaan' herinneren aan lang vervlogen tijden. Net als de vele bochtige, verspringende straatjes met pakhuizen en koopmanswoningen.

Even de drukte van de stad ontvluchten? De omgeving van 's-Hertogenbosch heeft u veel moois te bieden en is zeker een bezoek waard. Wandel door het prachtige buitengebied van 's-Hertogenbosch: Het Groene Buiten of fiets naar Vught waar u kennis kunt maken met de rijke historie.

Betreed het Bourgondische 's-Hertogenbosch! Want culinair genieten, dat kan zeker in deze stad. 's-Hertogenbosch bezit een divers aanbod aan eetcafés, restaurants en gezellige terrasjes. Kortom: een ruime keuze voor een geslaagd etentje! Niet voor niets werd de stad diverse jaren verkozen tot Hoofdstad van de Smaak.

Resto.nl biedt u een ruime keuze aan restaurants in `s-Hertogenbosch tegen de beste prijzen. Voor een romantisch diner met twee of een gezellig etentje in groep vindt u op Resto.nl een groot aanbod aan restaurants in de regio. U kunt ook heel wat restaurants in `s-Hertogenbosch online boeken!